FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB/BOSTON - Znanstvenici iz Opće bolnice Massachusetts u Bostonu izvijestili su kako intenzivno rade na izradi lasera kojim će se "otapati masnoća i salo" u ljudskom organizmu, a moći će se koristiti u liječenju srčanih oboljenja, celulita i akni, koliko god to u prvi trenutak neobično zvučalo. Znanstvenici rade na laseru koji bi omogućio zagrijavanje i otapanje tjelesnih masnoća, a da se pritom ne ošteti koža. Upotrebom Free-Electron lasera na precizno određenoj frekvenciji znanstvenici su, eksperimentom na uzorku svinjske kože, uspjeli zagrijati masnoću, zatim je razgraditi te potom izlučiti iz tijela, prenosi BBC.

BERLIN - Španjolska pjevačica Montserrat Caballe (73) povjerila se njemačkom tjedniku Die Zeit da već dvadeset godina živi s dobroćudnim tumorom na mozgu. Caballe je kazala da jeoj je tumor otkriven u New Yorku prije dvadeset godina, a liječnici su joj tada davali najviše tri godine života. Tumor koji se na kraju pokazao dobroćudan katalonska operna diva zove "prijateljem kojeg mora držati na oku", dodajući da je za nju "život nakon toga još veći dar nego prije" i da mašta da "osnuje opernu školu".

JERUZALEM - Židovski ultraortodoksni hakeri objavili su rat pornografskim stranicama na internetu u Izraelu, kako bi se obračunali s tom "sramotom", piše izraelski dnevni list Yediot Aharonot. Posjetitelji tih site-ova sada će na zaslonu umjesto golišavih djevojaka u izazovnim pozama vidjeti poznatog rabina koji je umro prije deset godina, kojega njegovi pristaše zovu Mesija kralj i čiji povratak iščekuju. "Mi, skupina Dat-Net (vjerska mreža), upali smo na ovaj site i izbrisali sve strahote", hvale se hackeri u poruci ispod fotografije rabina Menahema Mendela Schneersona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙