FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - NASA do 2008. godina namjerava poslati svoju prvu misiju na Mjesec nakon više od tri desetljeća, a u misiji bez ljudske posade prikupljat će se informacije o materijalima na Mjesecu, objavili su znanstvenici. U misiji će se udarom dijela broda na polarnoj kapi Mjeseca izazvati podizanje prašine koju će kamerama ispitivati svemirski brod dok leti nad mjestom udara. Misija je prethodnica za pripreme eventualnog leta ljudi na Mars, rekli su znanstvenici NASA-e.

SYDNEY - Više od 30.000 bočica lažnih parfema zaplijenjeno je u dva brodska kontejnera koja su u Melbourne stigla iz Kine, objavili su u utorak australski dužnosnici. Markirani kao Gucci, Lancome i Joop, parfemi su oduzeti zbog kršenja trgovinskih propisa i zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva. "Krijumčari zarađuju velik novac prodajući lažnu robu ljudima koji misle da kupuju originalne proizvode", rekao je glasnogovornik australske carine.

LOS ANGELES - Dobitnica Oscara glumica Gwyneth Paltrow, udana za rock zvijezdu Chrisa Martina, ovoga je vikenda rodila drugo dijete, sina kojeg je par nazvao Moses, izvijestio je časopis People u ponedjeljak. Paltrow, koja ima 33 godine, i Martin, čija je skupina Coldplay snimila pjesmu naslova "Moses", imaju kćer Apple Blythe Alison Martin koja će idućeg mjeseca napuniti dvije godine. Njeno je prvo ime bilo privuklo znatnu pozornost a Paltrow je kasnije u intervjuu rekla da je zamisao da kćer nazovu Apple došla od njenog supruga.Predstavnik Gwyneth Paltrow nije bio dostupan za komentar o novoj bebi para te nema drugih pojedinosti.

SYDNEY - Jedna se Australka uz salatu mogla počastiti i žabljim krakovima kad joj je iz vrećice salate koju je kupila u supermakretu u Brisbaneu ispala uginula žaba. Julie Lumber pripremala je s prijateljima roštilj. "Otvorila sam vrećicu i u tanjur je ispala žaba. Rekla sam 'O, Bože' i onda smo svi prasnuli u smijeh. Mrzim francusku kuhinju i njihove žablje krakove i puževe i nikad je ne bih probala", rekla je Australka. "Srećom imala sam svjedoke jer ne bih željela da misle kako sam ja strpala žabu u vrećicu", dodala je Julie Lumber koja je slikala salatu i nesretnu žabu veliku 5 centimetara i odnijela sve zajedno u prodavaonicu gdje je dobila "punu nadoknadu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙