FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomanović: Milošević u petak pisao Rusima zbog pogrešnih lijekova

DEN HAAG, 12. ožujka (Hina/Reuters) - Bivši jugoslavenskipredsjednik Slobodan Milošević u petak je uputio pismo ruskom ministruvanjskih poslova u kojem je rekao da mu u pritvoru Haškog suda (ICTY)daju pogrešne lijekove, izjavio je u nedjelju njegov pravni savjetnikZdenko Tomanović.
DEN HAAG, 12. ožujka (Hina/Reuters) - Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević u petak je uputio pismo ruskom ministru vanjskih poslova u kojem je rekao da mu u pritvoru Haškog suda (ICTY) daju pogrešne lijekove, izjavio je u nedjelju njegov pravni savjetnik Zdenko Tomanović.

Milošević je u pismu, dan prije nego što je pronađen mrtav, tražio pomoć od ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, rekao je Tomanović pokazujući novinarima u Haškom sudu kopiju na rukom pisanog Miloševićevog pisma. Tomanović nije iznosio druge pojedinosti.

U subotu je Tomanović izjavio kako mu je Milošević u petak, tijekom posjeta u pritvoru, rekao kako vjeruje da ga pokušavaju otrovati. Također je, u dogovoru s obitelji bivšeg predsjednika, zatražio da se obdukcija tijela obavi u Moskvi, gdje mu žive supruga i brat.

Haški sud odbio je taj zahtjev i naložio da se obdukcija i toksikološke pretrage obave na Nizozemskom institutu za sudsku medicinu (DFI) u Haagu. Obdukcija, u kojoj uz nizozemske stručnjake sudjeluju i dva patologa s Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu , trebala bi biti obavljena danas poslijepodne a prvi rezultati se, prema najavi glavne tužiteljice Carle del Ponte, očekuju večeras ili sutra ujutro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙