FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Bez službenih izjava u povodu Miloševićeve smrti

PRIŠTINA, 11. ožujka 2006. (Hina) - Elektronički mediji na Kosovuprenose vijest o smrti haškog optuženika Slobodana Miloševića nokosovski dužnosnici i čelnici albanskih političkih stranaka nisu seočitovali o tom događaju.
PRIŠTINA, 11. ožujka 2006. (Hina) - Elektronički mediji na Kosovu prenose vijest o smrti haškog optuženika Slobodana Miloševića no kosovski dužnosnici i čelnici albanskih političkih stranaka nisu se očitovali o tom događaju.

Jedan od čelnika Srpske liste za Kosovo i predsjednik Srpskog Pokreta obnove za Kosovo Ranđel Nojkić izjavio je da mu je žao što je

Slobodan Milošević preminuo ne dočekavši presudu Haškog suda.

Nojkić je također rekao da Miloševićeva smrt ostavlja prostor za razna nagađanja i za otvaranje pitanja odgovornosti Haškog suda.

Međunarodni sud u Haagu optužio je Miloševića i za ratni zločin i zločin protiv čovječnosti na Kosovu.

Nekadašnji visoki kosovski dužnosnik, sada odvjetnik Azem Vllasi izjavio je da bi za povijest i za pravdu bilo puno bolje da je Haški tribunal mogao utvrditi razmjere zločina koje je počinio Slobodan Milošević.

U izjavi medijima, Vllasi je uz ostalo rekao da je Milošević najviše pridonio odvajanju Kosova od Srbije.

"Iako je sudbina Kosova bila određena samim činom raspada bivše Jugoslavije, Milošević je prema Albancima pokazao takvu surovost i beskrupuloznost da je to ubrzalo proces odvajanja Kosova", rekao je Vllasi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙