FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Prve izjave u povodu Miloševićeve smrti

njih ukazuje se na odgovornost Haškogsuda za Miloševićevu smrt zbog uskraćenog mu liječenja.
Beograd, 11.ožujka 2006. (Hina) - Beogradski radio B 92 objavio je prva reagiranja na smrt Slobodana Miloševića u pritvorskoj ćeliji haškog tribunala, a u nekima od njih ukazuje se na odgovornost Haškog suda za Miloševićevu smrt zbog uskraćenog mu liječenja.

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore (SCG) i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da mu je" žao što Milošević nije doživio suočavanje s pravdom".

Dužnosnik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković izjavio je da je "Milošević u subotu ubijen u Haškom tribunalu".

"Odluka da mu se ne dopusti liječenje u Moskvu bila je potpisivanje njegove presude. Odgovornost je na Haškom tribunalu", rekao je Anđelković.

Drugi čovjek Šešeljeve Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izrazio je zabrinutost da "slična sudbina ne zadesi i ostale srpske optuženike u Tribunalu".

"Netko je odlučio da Srbi u Haškom tribunalu nemaju nikakvih prava, da oni nisu ljudi i odlučio da Miloševića, pa makar i pod cijenu smrti, do kraja zadrži u Haškom tribunalu", rekao je Nikolić.

Jedan od branitelja pred Tribunalom, beogradski odvjetnik Toma Fila izjavio je da "Miloševič nije imao odgovarajuće uvjete s obzirom na njegovu srčanu bolest i hipertenziju koju je imao i prije uhićenja". On je , u izjavi za beogradski radio B 92, rekao da ne optužuje Tribunal, ali ukazuje na to da je "pritvorenika trebalo čuvati primjerice kao što je čuvan Artuković u Zagrebu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙