FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik RS: Miloševićevom smrću otišla povijesna ličnost

BANJA LUKA, 11. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske(RS) Dragan Čavić u subotu je izjavio novinarima u povodu vijesti osmrti Slobodana Miloševića da je to "četvrta smrt u haškom Tribunalu"i da to iziskuje istragu.
BANJA LUKA, 11. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić u subotu je izjavio novinarima u povodu vijesti o smrti Slobodana Miloševića da je to "četvrta smrt u haškom Tribunalu" i da to iziskuje istragu.

"Sa scene je otišla jedna povijesna ličnost, osporavana, kuđena, hvaljena.. i ovim je definitivno završena jedna epoha. U svakom slučaju, odgovor o njegovoj krivici nećemo dobiti od Haškog tribunala", kazao je predsjednik RS Dragan Čavić koji je naglasio da vjeruje da bi nastavak ovog procesa, u slučaju da je Milošević živ, doveo do "razjašnjavanja mnogih nejasnoća".

Visoki dužnosnik Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) odvjetnik Krstan Simić izjavio je da je poslije smrti Slobodana Miloševića teško vjerovati da će se Ratko Mladić i Radovan Karadžić predati Haškom sudu.

Činjenica da je Milošević bio bolestan i da mu je uskraćeno liječenje u Moskvi može biti povod za korištenje te situacije u dnevno političke svrhe u smislu da Haški tribunal nije dao Miloševiću šansu da preživi, izjavio je Simić za agenciju ONASA.

Voditelj Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas" Savo Štrbac kazao je da je vijest o Miloševićevoj smrti "šokantna" te da bi bilo "logično pokrenuti postupak protiv Vijeća Haškoga suda koje je nedavno odbilo zahtjev Miloševića da otputuje na liječenje u Moskvu", prenosi agencija SRNA.

Savez logoraša Republike Srpske ocjenjuje da je smrt Slobodana Miloševića "tragična za cijeli srpski narod koji je on svojom velikom borbom branio pred Haškim Tribunalom", prenijela je Radio-Televizija RS.

"Ogorčeni smo jer su se članovi Saveza logoraša RS trebali kao svjedoci pojaviti u procesu protiv Miloševića pred Haškim sudom i svojim svjedočenjem pridonijeti da se sazna istina o stradanju srpskog naroda", izjavio je dopredsjednik te udruge Slavko Jovičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙