FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Douste Blazy: Milošević umro prirodnom smrću

SALZBURG, 11. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Francuski ministar vanjskihposlova Philippe Douste Blazy rekao je u subotu u Salzburgu da jebivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević, koji je u subotupronađen mrtav u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog suda, umro prirodnomsmrću.
SALZBURG, 11. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste Blazy rekao je u subotu u Salzburgu da je bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević, koji je u subotu pronađen mrtav u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog suda, umro prirodnom smrću.

Douste Blazy je u izjavi novinarima, nakon što je potvrđena smrt bivšeg jugoslavenskog predsjednika, rekao da je Milošević bio glavni arhitekt ratova na Balkanu i etničkog čišćenja koje je odnijelo desetke tisuća života.

"Smrću Slobodana Miloševića otišao je jedan od glavnih sudionika, ako ne i glavni, ratova na Balkanu krajem 20. stoljeća", rekao je Douste Blazy nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

"Htio bih se prisjetiti svih onih koji su bili žrtve etničkog čišćenja, desetaka tisuća muškaraca, žena i djece, a koje je planirao Milošević", rekao je francuski ministar vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙