FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić na sastanku ministara SEECP-a

ZAGREB, 23. veljače 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić sudjelovao je danas u Ateni na sastankuministara gospodarstva zemalja sudionica Procesa suradnje ujugoistočnoj Europi (SEECP), na kojem se, kako je istaknuo,razgovaralo o gospodarskim i trgovinskim odnosima zemalja sudionica temogućnostima stvaranja boljih uvjeta za međusobna ulaganja.
ZAGREB, 23. veljače 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sudjelovao je danas u Ateni na sastanku ministara gospodarstva zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), na kojem se, kako je istaknuo, razgovaralo o gospodarskim i trgovinskim odnosima zemalja sudionica te mogućnostima stvaranja boljih uvjeta za međusobna ulaganja.

Na sastanku sudjeluju predstavnici zemalja sudionica SEECP-a, South East European Coorporation Processa - Grčka, trenutni predsjedatelj, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Crna Gora, Turska te Moldova u statusu promatrača.

Zemlje članice CEFTA-e, izjavio je za Hinu Vukelić, upoznale su ostale ministre s inicijativom koju je lani pokrenuo hrvatski premijer Ivo Sanader za proširenjem te zone slobodne trgovine sa zemljama iz regije, što su predstavnici Pakta o stabilnosti podržali.

Sastanak je bio prilika za razmjenu međusobnih iskustava ali i razmatranje u kojem pravcu dalje ići, kazao je Vukelić podsjetivši da od svibnja 2006. godine predsjedanje SEECP-om preuzima Republika Hrvatska.

Proces suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) pokrenut je 1996. godine na bugarsku inicijativu. Na sastanku zemalja jugoistočne Europe, održanom u Sofiji te godine, zemlje sudionice odlučile su se na suradnju s ciljem intenziviranja gospodarskih odnosa, jačanja sigurnosne i političke suradnje, dobrosusjedstva te regionalne stabilnosti.

Na sastanku ministara vanjskih poslova tih zemalja, održanom u listopadu 2004. godine, predsjednik Vlade RH Ivo Sanader potpisao je Povelju o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, sigurnosti i suradnji u jugoistočnoj Europi, čime je RH postala punopravna sudionica SECCP-a, podsjećaju iz Ministarstva gospodarstva.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙