FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić na sastanku SEECP-a u Ateni

ZAGREB, 22. veljače 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić sudjelovat će sutra, 23. veljače, u Ateni na sastanku ministara gospodarstva zemalja sudionica Procesa suradnjeu jugoistočnoj Europi (SEECP- South-East European CoorporationProcess), priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.
ZAGREB, 22. veljače 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sudjelovat će sutra, 23. veljače, u Ateni na sastanku ministara gospodarstva zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP- South-East European Coorporation Process), priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Na sastanku sudjeluju predstavnici zemalja sudionica SEECP-a (Grčka - trenutni predsjedatelj, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Crna Gora, Turska te Moldova - u statusu promatrača).

Sastanak je organiziran na inicijativu Grčke koja ujedno i predsjeda SEECP-om, a od svibnja 2006. godine predsjedanje SEECP-om preuzima Republika Hrvatska.

Ministri će na sastanku raspravljati o temama gospodarskog i financijskog karaktera koje su od zajedničkog interesa zemalja sudionica.

Kako je najavljeno, raspravljat će se o gospodarskim perspektivama za jugoistočnu Europu za 2006. godinu, unapređenju i olakšavanju prekogranične trgovinske suradnje, financijskom tržištu, regionalnom bankarstvu, poslovnom okruženju i mogućnostima ulaganja te javno-privatnom partnerstvu.

Proces suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) pokrenut je 1996. godine na bugarsku inicijativu. Na sastanku zemalja jugoistočne Europe, održanom u Sofiji te godine, zemlje sudionice odlučile su se na suradnju s ciljem intenziviranja gospodarskih odnosa, jačanja sigurnosne i političke suradnje, dobrosusjedstva te regionalne stabilnosti.

Na sastanku ministara vanjskih poslova tih zemalja, održanom u listopadu 2004. godine, predsjednik Vlade RH Ivo Sanader potpisao je Povelju o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, sigurnosti i suradnji u jugoistočnoj Europi, čime je RH postala punopravna sudionica SECCP-a, podsjećaju iz Ministarstva gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙