FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin u Španjolskoj: pozvat ću Hamas u Moskvu

ZAGREB/MADRID, 9. veljače 2006. (Hina) - Ruski predsjednik VladimirPutin najavio je u četvrtak u Madridu, gdje je s premijerom JoseomZapaterom potpisao izjavu o borbi protiv terorizma, da će palestinskipokret Hamas pozvati u Moskvu i razgovarati o bliskoistočnom miru.
ZAGREB/MADRID, 9. veljače 2006. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je u četvrtak u Madridu, gdje je s premijerom Joseom Zapaterom potpisao izjavu o borbi protiv terorizma, da će palestinski pokret Hamas pozvati u Moskvu i razgovarati o bliskoistočnom miru.

Putin se u četvrtak sastao sa Zapaterom u sjedištu vlade gdje je potpisano osam sporazuma o suradnji, poglavito gospodarskoj što je bio jedan od glavnih ciljeva ruskog posjeta, prenijeli su španjolski mediji.

Na konferenciji za novinare ruski je predsjednik najavio da će predstavnike palestinskog pokreta Hamas, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima, pozvati u Moskvu i razgovarati s njima o mirovnom procesu na Bliskom istoku, objavio je dnevnik El Pais.

Europska unija i Sjedinjene Države uvrstili su Hamas na popis terorističkih organizacija, ali Rusija to nije učinila.

Putin i Zapatero potpisali su u četvrtak izjavu kojom "čvrsto osuđuju terorizam u svim njegovim oblicima" i obvezuju se na borbu protiv te pojave u okviru međunarodnog prava kojim se reguliraju poštivanje ljudskih prava, prava izbjeglica i međunarodnog humanitarnog prava.

Dnevnik El Mundo prenio je da je ruski predsjednik nepredviđeno je ručao s vodećim ruskim gospodarstvenicima i bankarima i pozvao Španjolce neka iznesu inicijative o "energetskoj sigurnosti" uoči sastanka u Moskvi skupine G8 kojom ove godine predsjedava Rusija.

Rusija je početkom godine u sporu s Ukrajinom izazvala nesigurnsot u opskrbi plinom brojnih europskih zemalja potaknuvši europske kupce da ubrzaju opskrbu alternativnim izvorima energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙