FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin: Karikature proroka Muhameda produbljuju jaz među religijama

MADRID, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putinosudio je u srijedu objavu karikatura proroka Muhameda u europskomtisku, ocjenjujući da se time samo produbljuje jaz među religijama teda bi Danska trebala zatražiti oprost, prenosi španjolski tisak.
MADRID, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je u srijedu objavu karikatura proroka Muhameda u europskom tisku, ocjenjujući da se time samo produbljuje jaz među religijama te da bi Danska trebala zatražiti oprost, prenosi španjolski tisak.

"Osuđujemo karikature koje produbljuju jaz među religijama, provociraju i vrijeđaju osjećaje vjernika", rekao je ruski predsjednik, koji u srijedu počinje dvodnevni državni posjet Španjolskoj.

"Kada osuđujemo dječju pornografiju, ne skrivamo se iza slobode izražavanja", dodao je Putin u intervjuu za dnevnike El Pais i El Mundo.

Putin smatra da bi prije objave ili crtanja nečega trebalo promisliti "stotinu puta" i "ako država već ne može spriječiti njihovu objavu, trebala bi barem tražiti oprost".

Dodao je kako žali zbog "vjerskog sukoba" izazvanog objavom tih karikatura, dodajući da je "svaka provokacija u tom smislu neprihvatljiva".

"Nadamo se da će muslimanske vjerske vlasti znati kontrolirati situaciju", dodao je Putin.

Karikature proroka Muhameda prvi su put objavljene u rujnu prošle godine u danskom listu Jyllands-Posten. Potom su ih preuzeli ostali europski listovi izazvavši bijes u muslimanskom svijetu i napade na europska veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙