FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladimir Putin doputovao u Madrid u državni posjet

MADRID, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putindoputovao je u srijedu u Španjolsku u dvodnevni državni posjet.
MADRID, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je u srijedu u Španjolsku u dvodnevni državni posjet.

Putina i njegovu suprugu Ludmilu, koji su doputovali s više od sata zakašnjenja, dočekao je španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos.

Ruski predsjednik trebao bi posjetiti obližnju kraljevsku palaču Pardo, gdje kralj Juan Carlos organizira službeno primanje.

Putinov posjet protokolarnog je karaktera, a u središtu su mu trgovinski odnosi. Sa španjolske strane cilj posjeta je jasan: pojačati trgovinsko partnerstvo s ruskim energetskim divom.

Madrid također želi čuti mišljenje Putina o aktualnim kriznim pitanjima međunarodne politike: iranskom nuklearnom programu i perspektivi izraelsko-arapskog mirovnog procesa nakon pobjede Hamasa, koju Moskva za razliku od Europske unije ne smatra terorističkom organizacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙