FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin: Teroriste treba istrijebiti kao štakore

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Zadaća specijalnih službi je pronaćišpilje u kojima se skrivaju teroristi i istrijebiti teroriste kaoštakore, izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin nasastanku u sjedištu Savezne službe sigurnosti (FSB), bivšeg KGB-a.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Zadaća specijalnih službi je pronaći špilje u kojima se skrivaju teroristi i istrijebiti teroriste kao štakore, izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku u sjedištu Savezne službe sigurnosti (FSB), bivšeg KGB-a.

"Ovako trebate djelovati da bi riješili glavnu zadaću u borbi protiv terorista: ciljano ih napasti na dobrom mjestu, u svakoj špilji, pronaći te špilje i uništiti teroriste koji se tamo skrivaju kao štakore", rekao je Putin pozivajući specijalne službe na odlučnu borbu protiv terorizma, a prenijela je RIA Novosti.

Putin je kazao da su ruske obavještajne službe pokazale profesionalnost u nedavnom otkrivanju agenata stranih tajnih službi, ali je izrazio žaljenje da je taj skandal bacio sjenu na nevladine udruge.

"Rad ruske tajne službe bio je profesionalan što se tiče otkrivanja agenata stranih tajnih službi i djelatnika nekih ispostava koji su radili u Moskvi pod krinkom diplomatskih misija. Jedino možemo žaliti zbog toga što je taj skandal bacio sjenu na nevladine udruge. Ali vi s tim nemate ništa", rekao je Putin na proširenom sastanku FSB-a i dodao da su trebali biti oprezni oni koji primaju financijsku pomoć.

FSB je krajem siječnja optužio dio osoblja britanskog veleposlanstva u Moskvi za špijunažu, potvrdivši kao točne navode objavljene na televiziji da su diplomati koristili primopredajnik u lažnom kamenu kako bi se dokopali državnih tajni.

Ruska osoba za kontakt uhićena je, a tijekom ispitivanja u špijunsku je aferu uplela najmanje četiri diplomata, među kojima i drugog tajnika britanskog veleposlanstva u Moskvi. U TV-emisiji izrečeno je da su djelatnici veleposlanstva odobravali redovite, katkad i pozamašne svote novca za ruske nevladine organizacije.

Putin je također izjavio da protuteroristička suradnja Rusije sa SAD-om, Francuskom, Njemačkom i Kinom dostigla novu kvalitetnu razinu. Predsjednik je kazao da FSB trenutačno surađuje s više od 100 specijalnih službi iz 67 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙