FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Kosova u petak bira novog predsjednika Kosova

PRIŠINA,9. veljače 2006.(Hina) - Novi predsjednik Kosova bira se upetak na svečanoj sjednici Skupštine, odlučilo je u četvrtakjednoglasno Predsjedništvo Skupštine Kosova, izjavio je novinarimapredsjednik Skupštine Nexhat Daci.
PRIŠINA,9. veljače 2006.(Hina) - Novi predsjednik Kosova bira se u petak na svečanoj sjednici Skupštine, odlučilo je u četvrtak jednoglasno Predsjedništvo Skupštine Kosova, izjavio je novinarima predsjednik Skupštine Nexhat Daci.

Jedini kandidat za sada je glavni tajnik Demokratskoga Saveza Kosova profesor Fatmir Sejdiu. Njegovu kandidaturu podržali su partneri Demokratskog saveza Kosova u vladajućoj koaliciji Alijansa za budućnost Kosova, skupina Šest plus u kojoj su predstavnici nesrpskih manjina kao i oporbena Reformistička partija- Ora. Najjača oporbena stranka-Demokratska partija Kosova Hašima Taqija još nije odlučila hoće li Skupštini predložiti svojeg protukandidata.

Predsjednika Kosova bira Skupština tajnim glasovanjem. U prva dva kruga za izbor je potrebna dvotrećinska većina od 120 zastupnika, a u trećem krugu je potrebna obična većina od 61 glasa.

Sejdiu je kao član Predsjedništva Skupštine Kosova u četvrtak razgovarao s predsjednikom Međunarodne krizne skupine za Kosovo Mortonom Abramowitzem i tom prigodom izjavio da se zauzima za međunarodno priznanje neovisnog Kosova.

.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙