FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova će biti pokopan na groblju palih boraca

PRIŠTINA,24.siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugovabit će pokopan u četvrtak u Prištini, na groblju kod spomen kosturnicepalih boraca u naselju Velanija, uz nacionalne i državničke počasti,odlučio je u utorak navečer Odbor za pogreb predsjednika Rugove.
PRIŠTINA,24.siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova bit će pokopan u četvrtak u Prištini, na groblju kod spomen kosturnice palih boraca u naselju Velanija, uz nacionalne i državničke počasti, odlučio je u utorak navečer Odbor za pogreb predsjednika Rugove.

Glasnogovornik toga odbora Muhamet Hamiti je nakon sjednice posle sjednice odbora za pogreb izjavio kako će ceremonija pokopa početi u četvrtak u 13,00 sati u sportskoj hali Prvi listopad u Prištini.

Na komemoraciji će govoriti civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen, predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci, premijer Kosova Bajram Kosumi, predstavnik Demokratskoga saveza Kosova i netko od članova Rugovine obitelji.

Prema riječima Hamitija, oko 30 državnih izaslanstava je do sada potvrdilo dolazak na pogreb.

Hamiti nije htio komentirati zahtjev predsjednika Srbije Borisa Tadića da bude nazočan na pogrebu, već je samo rekao da je o tome poznato stajalište UNMIK-a.

U priopćenju sa sastanka Jessen-Petersena i predsjednika Skupštine Kosova Nexhata Dacija, navodi pogreb kosovskoga predsjednika nije povoljan trenutak za dolazak Tadića.

Pripadnici KFOR-a su u utorak po ulicama Prištine djelili letke u kojima se izražava žaljenje zbog smrti predsjednika Rugove, koji je inače uživao ogroman ugled, poštovanje i podršku KFOR-a.

Ibrahim Rugova je preminuo u subotu 21. siječnja u svojoj rezidenciji u Prištini, posle teške bolesti.

Britanski premijer Tony Blair izrazio je danas sućut predsjedniku Skupštine Kosova Nexhatu Daciju.

"Predsjednik Rugova je predstavljao značajnu snagu u životu Kosova dugi niz godina. Njegova popularnost među ljudima na Kosovu svjedoči o širokoj podršci za njegovo nenasilno zalaganje za budućnost Kosova. Veoma sam zahvalan što sam imao priliku poznavati ga", stoji u Blairovom pismu koji je objavio ured Velike britanije u Prištini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙