FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: Dugi redovi građana za odavanje počasti Rugovi

PRIŠTINA,25. siječnja 2006.(Hina) - Unatoč vrlo niskim temperaturama ivelikoj hladnoći u srijedu su se već od jutra pred Skupštinom Kosovaformirali dugački redovi u kojima više tisuća građana, pristiglih izsvih krajeva Kosova, čekaju kako bi odali počast preminulom kosovskompredsjedniku Ibrahimu Rugovi.
PRIŠTINA,25. siječnja 2006.(Hina) - Unatoč vrlo niskim temperaturama i velikoj hladnoći u srijedu su se već od jutra pred Skupštinom Kosova formirali dugački redovi u kojima više tisuća građana, pristiglih iz svih krajeva Kosova, čekaju kako bi odali počast preminulom kosovskom predsjedniku Ibrahimu Rugovi.

Kovčeg s posmrtnim ostacima preminulog kosovskog predsjednika izložen je već treći dan u predvorju Skupštine, uoči pokopa koji će se održati u četvrtak.

Lijes s preminulim Rugovom biti će u četvrtak prenesen u sportsku dvoranu "1. listopada" gdje će biti održana komemoracija, nakon čega će povorka krenuti ka spomen kosturnici u prištinskom naselju Velanija, gdje će u 14 sati preminuli kosovski predsjednik biti pokopan.

Ministar za lokalnu vlast u Vladi Kosova, Lutfi Haziri, izjavio je da je Odbor za pogreb predsjednika Rugove odbio u utorak navečer zahtjev predsjednika Srbije Borisa Tadića za sudjelovanjem na pokopu. On je kazao da postoji više razloga za odbijanje tog zahtjeva, a među ostalim su to i njegove posljednje izjave.

Među prvima koji će već danas stići na Kosovo je visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana, koji će se tijekom dana susreti s najvišim kosovskim čelnicima.

I u srijedu su svi prištinski dnevnici na albanskome gotovo u cijelosti posvećeni preminulom predsjedniku Kosova i organizaciji njegova posljednjeg ispraćaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙