FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatmir Sejdiu kandidat Demokratskoga saveza Kosova za novog predsjednika

PRIŠTINA,30.siječnja 2006.(Hina) - Glavni tajnik Demokratskoga savezaKosova Fatmir Sejdiu kandidat je te stranke za novog predsjednikaKosova, nakon smrti dosadašnjeg predsjednika Ibrahima Rugove, odlučenoje u ponedjeljak konsenzusom na sastanku predsjedništva stranke kojojje niz godina na čelu stajao nedavno preminuli Rugova.
PRIŠTINA,30.siječnja 2006.(Hina) - Glavni tajnik Demokratskoga saveza Kosova Fatmir Sejdiu kandidat je te stranke za novog predsjednika Kosova, nakon smrti dosadašnjeg predsjednika Ibrahima Rugove, odlučeno je u ponedjeljak konsenzusom na sastanku predsjedništva stranke kojoj je niz godina na čelu stajao nedavno preminuli Rugova.

Sejdiu je bio visoki dužnosnik Demokratskoga saveza Kosova od prvih dana utemeljenja, član je zastupničke skupine ove stranke u parlamentu, član Komisije za međunarodnu suradnju i integracije, član brojnih drugih skupštinskih komisija i član predsjedništva Skupštine Kosova.

Fatmir Sejdiu je rođen 23. listopada 1951. u Pakaštici kod Podujeva. Profesor je na Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti prištinskog sveučilišta, doktor pravnih znanosti i do sada nije obavljao visoke dužnosti. Govori francuski i engleski jezik.

Predsjednika Kosova biraju zastupnici Skupštine Kosova, a budući predsjednik mora dobiti potporu najmanje 61 zastupnika od ukupno 120. Za sada nema informacije hoće li Sejdiu, bude li izabran za predsjednika Kosova, biti i vođa pregovaračkog tima za pregovore o budućem statusu.

Međunarodni visoki dužnosnici i diplomati pozvali su kosovske čelnike da što je prije moguće izaberu novog predsjednika Kosova kako bi pregovori između Prištine i Beograda o budućem statusu počeli u prvom dijelu veljače u Beču, vodstvom glavnoga pregovarača UN-a, bivšeg finskog predsjednika Martii Ahtisaarija.

Za sada ne postoje drugi prijedlozi za dužnost kosovskog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙