FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privatizacija Alatnice u Uljaniku

PULA, 3. veljače 2006. (Hina) - Uljanik strojogradnja alatnica, kojaima 53 zaposlenih, od danas će poslovati zasebno, a imovina oveposlovne jedinice pulskog brodogradilišta prenesena je nazaposlenike.
PULA, 3. veljače 2006. (Hina) - Uljanik strojogradnja alatnica, koja ima 53 zaposlenih, od danas će poslovati zasebno, a imovina ove poslovne jedinice pulskog brodogradilišta prenesena je na zaposlenike.

Ugovor o tome potpisali su danas direktor Alatnice Aurelio Buić i predsjednik Uprave Uljanik Strojogradnje Renato Fonović te radnici, novi dioničari Uljanik strojogradnje alatnice.

Prema Buićevim riječima, ova privatizacija nastavak je privatizacije zaokruženih poslovno-gospodarskih cjelina koje mogu samostalno i konkurentno opstati izvan dviju ključnih Uljanikovih proizvodnji - brodogradnje i strojogradnje.

Proizvodni pogon Alatnice proizvodit će dijelove brodskog dizel motora i alate po europskim cijenama. Pritom će 80 posto poslova obavljati i dalje za Uljanik strojogradnju i brodogradilište, dok je preostali dio ugovoren s tvornicom motora u Splitu, istaknuo je direktor Alatnice Aurelio Buić dodajući kako su na vidiku i novi poslovi.

Predsjednik Uprave Strojogradnje Renato Fonović kazao je kako je u interesu Uljanika da država ostane većinski vlasnik brodogradnje i strojogradnje jer će to jamčiti siguran posao.

Novi suvlasnici, 53-oje zaposlenika, Alatnice izrazili su zadovoljstvo jer će ubuduće sami odlučivati o sudbini ove tvrtke. Inače, iznos poslovnih udjela po radnika kreće se do 25 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙