FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polančec: u prvoj polovici godine privatizacija željezara i TLM-a

ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - U prvih šest meseci ove godineprivatizirat će se sisačka i splitska željezara, šibenski TLM iodabrat će se financijski konzultant za privatizaciju Ine, dok će se udrugoj polovici godine privatizirati Croatia osiguranje, najavio jepotpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon današnjeg sastanka spredstavnicima Hrvatske udruge sindikata (HUS).
ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - U prvih šest meseci ove godine privatizirat će se sisačka i splitska željezara, šibenski TLM i odabrat će se financijski konzultant za privatizaciju Ine, dok će se u drugoj polovici godine privatizirati Croatia osiguranje, najavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata (HUS).

Polančec je rekao da se odustalo od ideje o spajanju dviju željezara, te je najavio njihovu privatizaciju. Taj bi prijedlog, po njegovim riječima, trebao biti predstavljen idućega tjedna na užem kabinetu Vlade, a ako bude prihvaćen, u kratkom će se roku definirati jasan plan njihova restrukturiranja i ubrzane privatizacije.

Ističući kako je svjestan da su i TLM i željezare velik problem hrvatskog gospodarstva, Polančec je iznio uvjerenost da se za njih mogu pronaći dobri strateški partneri, s obzirom na to da tržište aluminija i željeza raste.

Na prijedlozima privatizacije željezara i TLM-a, kako je rekao, uz njega su radili i predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva i Fonda za privatizaciju.

Također je najavio da će u taj proces biti uključeni i predstavnici radničkog vijeća i sindikata, te da će se štititi interese zaposlenika. U obvezne uvjete natječaja unijet će se one socijalne klauzule koje su nužne, ali na način da se ne otjeraju potencijalni investitori, tražeći previše i nerealno. Također je obećao da niti jedan sadašnji zaposlenik neće ostati nezbrinut.

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević rekao je kako će stajalište sindikata biti utemeljeno na socijalnoj klauzuli, koja će u svakom poduzeću regulirati broj radnih mjesta te vrijeme koje budući vlasnik mora radnike držati u radnom odnosu.

Naš je zahtjev da u natječaju bude precizirana odredba, po kojoj će budući kupac biti obvezan nastaviti s djelatnošću.

U pregovorima, gdje ćemo kao socijalni partneri imati svoje mjesto, nastojat ćemo se izboriti za što veći broj radnih mjesta, poručio je Matijašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙