FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diamant Marina objavila ponudu za preuzimanje Primoštena

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Tvrtka Diamant Marina d.o.o. izZagreba objavila je danas putem Varaždinske burze ponudu zapreuzimanje preostalih dionica hotelsko-turističke tvrtke Primoštend.d., u kojoj posjeduje 96,89 posto temeljnog kapitala.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Tvrtka Diamant Marina d.o.o. iz Zagreba objavila je danas putem Varaždinske burze ponudu za preuzimanje preostalih dionica hotelsko-turističke tvrtke Primošten d.d., u kojoj posjeduje 96,89 posto temeljnog kapitala.

U današnjoj objavi Varaždinske burze stoji i da će ponuda za to preuzimanje biti objavljena i u dnevnom tisku, u nedjelju, 29. siječnja.

Ponuda je namijenjena svim dioničarima Primoštena, a rok važenja je 30 dana od objave.

Na dan objave ponude tvrtka Diamant Marina posjeduje ukupno 1,250.682 redovnih dionica tvrtke Primošten d.d. iz Primoštena, a ponudom se obvezuje da će svaku preostalu dionicu s pravom glasa otkupiti za 200 kuna po dionici.

Za neotplaćene dionice isplatit će isti iznos po dionici, ali umanjen za iznos ukupne obveze otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Temeljni kapital Primoštena, kako stoji u ponudi za preuzimanje, iznosi 258.154.800 kuna i podijeljen je na 1.290.774 redovne dionice nominalne vrijednosti po 200 kuna.

Tvrtka Diamant Marina, u vlasništvu mađarske tvrtke Dalmacia marina Kft, većinski je vlasnik Primoštena od kolovoza 2002., kada je s HFP-om potpisala kupoprodajni ugovor za 66,82 posto dionica te hotelske tvrtke, plativši ga 1,6 milijuna kuna.

U ponudi za preuzimanje obvezuju se nastaviti razvoj i unapređenje djelatnosti Primoštena, posebno podizanjem kvalitete i širenjem opsega ugostiteljske i turističke ponude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙