FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO TLM-a za raskid oba ugovora s Viator-Vektorom

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Nadzorni odbor Tvornice lakihmetala d.d. iz Šibenika preporučio je danas Upravi TLM-a dajednostrano i u potpunosti raskine oba ugovora koje je sklopila 11.kolovoza 2005. s tvrtkom Viator-Vektor Zagreb o prodaji transportnejedinice Promal, te o poslovnoj suradnji, izjavio je nakon sjednicepredsjednik NO TLM-a Petar Tolić.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Nadzorni odbor Tvornice lakih metala d.d. iz Šibenika preporučio je danas Upravi TLM-a da jednostrano i u potpunosti raskine oba ugovora koje je sklopila 11. kolovoza 2005. s tvrtkom Viator-Vektor Zagreb o prodaji transportne jedinice Promal, te o poslovnoj suradnji, izjavio je nakon sjednice predsjednik NO TLM-a Petar Tolić.

Riječ je o Ugovoru o prodaji nekretnina, opreme i druge imovine OJ Transport te Ugovora o poslovnoj suradnji između TLM d.d. Šibenik, TLM-TVP d.o.o. i TLM-TPP d.o.o. s Viator-Vektorom Zagreb, nakon čijeg su potpisivanja dalmatinski prijevoznici krajem kolovoza lani blokirali sve ulaze u šibensku tvornicu.

Tolić podsjeća da je na preporuku NO od 27. rujna, Uprava TLM-a 19. prosinca već donijela odluku o raskidu Ugovora o poslovnoj suradnji.

Pojašnjava i da će se daljnja sudbina transportne jedinice TLM-a rješavati u sklopu cjelokupne privatizacije TLM-a, za što bi, po Tolićevoj najavi, početkom ožujka trebao biti raspisan javni natječaj. Priprema natječaja je u završnoj fazi i uskoro će biti dostavljena i Vladi.

Cjelokupna privatizacija TLM-a, za kojeg ima zainteresiranih, trebala bi završiti u prvom polugodištu ove godine, do 1. srpnja, istaknuo je Tolić, koji je ujedno pomoćnik ministra gospodarstva za industriju.

Upravi TLM-a, kako se doznaje, ostavljena je mogućnost da do 1. travnja produži anekse ugovora o radu s 52 radnika "Promala" , te da u tom razdoblju sazove skupštinu dioničkog društva i izvijesti je o odlukama Nadzornog odbora i novonastaloj situaciji.

Član NO i predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer u izjavi Županijskom radio Šibeniku je kazao da bi Viator-Vektor zbog jednostranog raskida ugovora mogao od TLM-a tražiti odštetu od 20-30 milijuna kuna.

Ocijenio je da današnja odluka Nadzornog odbora nije dobra za ukupnu privatizaciju TLM-a.

Početkom ovog tjedna, dalmatinski su prijevoznici najavili da će svojim kamionima od 29. siječnja blokirati sve ceste u Šibensko-kninskoj županiji, uključujući i dionicu autoputa Split-Zagreb, ako do tog dana ne budu raskinuta oba ugovora - ugovor o prodaji transportne jedinice TLM-a Viator-Vektoru, te ugovor o poslovnoj suradnji koji predviđa trogodišnje ekskluzivno pravo toj tvrtki na prijevoz robe za TLM.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙