FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnik: Izručenje Bojana Bevca iz Klagenfurta u Zagreb idućeg tjedna

LJUBLJANA,3. veljače(Hina) - Nekadašnji direktor PIK-a Vrbovec BojanBevc koji je prije deset dana na osnovi Interpolove tjeralice uhićen uAustriji i nalazi se u pritvoru u Klagenfurtu bit će prema navodunjegova odvjetnika idućeg tjedna izručen Hrvatskoj.
LJUBLJANA,3. veljače(Hina) - Nekadašnji direktor PIK-a Vrbovec Bojan Bevc koji je prije deset dana na osnovi Interpolove tjeralice uhićen u Austriji i nalazi se u pritvoru u Klagenfurtu bit će prema navodu njegova odvjetnika idućeg tjedna izručen Hrvatskoj.

"Predviđam da će Bevc biti izručen Hrvatskoj idući tjedan, to je sada samo pitanje vremena potrebnog da se izručenje logistički provede", rekao je za ljubljansko "Delo" od petka odvjetnik iz Klagenfurta Roland Grilc.

Bevc je odlučio pristati na izručenje kako bi pred Županijskim sudom u Zagrebu pokušao dokazati da je nedužan u procesu u kojemu je osumnjičen za zloporabu ovlasti i štetu od skoro 17 milijuna kuna nanesenu PIK-u Vrbovec u vrijeme kad je kao krizni menadžer vodio to poduzeće, pojasnio je Grilc.

Bevc je slovenski državljanin, a do uhićenja je radio kao direktor Steklarne Rogaška s kojeg je mjesta u međuvremenu smijenjen. Bevc se nije odazivao na pozive na saslušanje nakon što je prije više od godina dana osumnjičen u vezi s njegovim djelovanjem na čelu PIK-a Vrbovec. Hrvatskim je vlastima bio nedostupan, pa je u rujnu zatražena pomoć Interpola, a uhićen je pretprošle nedjelje ujutro na jednom austrijskom graničnom prijelazu.

Austrijske vlasti Bevca će u Zagreb prebaciti zrakoplovom jer bi u slučaju izručenja kopnom preko Slovenije, to zahtijevalo poseban postupak i dopuštenje slovenskog ministarstva pravosuđa. Bevčevu obranu u Hrvatskoj preuzet će zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović, navode slovenski mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙