FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peru: Izborno povjerenstvo odbilo Fujimorijevu kandidaturu

LIMA, 10. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Izborno povjerenstvo u utorak jeodbacilo kandidaturu bivšeg predsjednika Alberta Fujimoria koji seprijavio kao predsjednički kandidat za izbore koji će se u Peruuodržati 9. travnja.
LIMA, 10. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Izborno povjerenstvo u utorak je odbacilo kandidaturu bivšeg predsjednika Alberta Fujimoria koji se prijavio kao predsjednički kandidat za izbore koji će se u Peruu održati 9. travnja.

Fujimori (67), koji se nalazi u zatvoru u Čileu, ima zabranu obnašanja javne funkcije u Peruu do 2011. godine, stoga je izborno povjerenstvo njegovu kandidaturu proglasilo nevažećom.

Samo nekoliko sati nakon što je čileanski sudac odbio njegovo izručenje Peruu, Fujimorijeva kći je u petak prijavila oca za predsjedničkog kandidata.

Peru traži izručenje bivšeg predsjednika koji je u Peruu bio na vlasti od 1990. do 2000. godine, zbog zločina protiv čovječnosti i korupcije. Uhićen je u Čileu u studenome nakon što se pokušao vratiti kući na predsjedničke izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙