FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kapetan Dragan: Hrvatska traži moje izručenje zbog pritiska na Srbe

SYDNEY, 13. siječnja 2006. (Hina/AP) - Međunarodnu tjeralicu koju suhrvatske vlasti preko Interpola raspisale za Draganom Vasiljevićemkoji se nalazi u Australiji, sam "kapetan Dragan" u petak je ocijeniokao pokušaj Zagreba da vrši pritisak na Srbe.
SYDNEY, 13. siječnja 2006. (Hina/AP) - Međunarodnu tjeralicu koju su hrvatske vlasti preko Interpola raspisale za Draganom Vasiljevićem koji se nalazi u Australiji, sam "kapetan Dragan" u petak je ocijenio kao pokušaj Zagreba da vrši pritisak na Srbe.

Govoreći za australske medije u Perthu, Vasiljković je rekao da ga međunarodna tjeralica nimalo ne brine te je oštro kritizirao hrvatske vlasti.

"Oni mrze Srbe i to je razlog zbog kojeg je došlo do rata", rekao je Vasiljković. "To je fašistička vlada koja će učiniti sve kako bi izvršila pritisak na Srbe", istaknuo je on za australske medije kako prenosi agencija AP.

Međunarodna tjeralica raspisana je na temelju naloga za Vasiljkovićevim uhićenjem koji je izdao Županijski sud u Šibeniku koji je u studenom otvorio istragu protiv Vasiljkovića osumnjičenog za izdavanje naredbi za mučenje, ubijanje i protjerivanje civila i hrvatske vojske tijekom rata u Hrvatskoj.

Na osnovu tjeralice Australija Vasiljkovića ne može ni uhititi ni izručiti Hrvatskoj. Za to je potreban zahtjev za izručenjem s originalnim dokumentima suda koji vodi postupak na temelju kojeg onda nadležne australske vlasti odlučuju o izručenju. Hrvatsko ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je taj postupak u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙