FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradska zračna luka nosit će ime Nikole Tesle

BEOGRAD,27. siječnja(Hina) - Upravni odbor Aerodroma Beograd donio je upetak odluku da to javno poduzeće nosi ime jednog od najvećihsvjetskih znanstvenika Nikole Tesle.
BEOGRAD,27. siječnja(Hina) - Upravni odbor Aerodroma Beograd donio je u petak odluku da to javno poduzeće nosi ime jednog od najvećih svjetskih znanstvenika Nikole Tesle.

Odluku da se zračna luka zove "Aerodrom Beograd - Nikola Tesla" mora formalno odobriti Vlada Srbije, koja je - kako je dnevniku "Danas" od petka kazao ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov - i uputila Upravnom odboru Aerodroma Beograd inicijativu da se donese takva odluka.

Upravni odbor beogradske zračne luke u priopćenju ocjenjuje da će "promjena imena tog javnog poduzeća pridonijeti obilježavanju 150 godina od rođenja slavnog znanstvenika".

Inače, po riječima Vojislava Vukčevića, ministra za dijasporu u Vladi Srbije i člana nedavno ustanovljenog Odbora za obilježavanje 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle, odluka o preimenovanju beogradske zračne luke nema nikakve veze s eventualnim sličnim namjerama Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙