FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: uhićenje Mladića samo je tehničko pitanje

SARAJEVO,2. siječnja 2006.(Hina) - Vlasti Srbje i Crne Gore u 2006.godini pojačat će napore kako bi se uhitio bivši zapovjednik vojskebosanskih Srba Ratko Mladić a njegovo privođenje sada je samo tehničkoa ne političko pitanje, izjavio je predsjednik Nacionalnog vijeća SCGza suradnju s Haaškm tribunalom Rasim Ljajić u intervjuu kojega je uponedjeljak objavio sarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO,2. siječnja 2006.(Hina) - Vlasti Srbje i Crne Gore u 2006. godini pojačat će napore kako bi se uhitio bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić a njegovo privođenje sada je samo tehničko a ne političko pitanje, izjavio je predsjednik Nacionalnog vijeća SCG za suradnju s Haaškm tribunalom Rasim Ljajić u intervjuu kojega je u ponedjeljak objavio sarajevski "Dnevni avaz".

Ljajić je kazao kako uskoro slijedi uspostava nacionalnog vijeća za sigurnost koje bi trebalo koordirati rad civilnih i vojnih obavještajnih službi u SCG čega do sada nije bilo.

Ljajić je potvrdio kako je Mladić sve do studenog 2005. godine primao mirovinu u Srbiji.

"To je ogroman propust. Mi smo dobijali uvjeravanja da se to ne radi ali se ispostavilo da njegova supruga i još dva časnika vojske - jedan umirovljeni a drugi djelatna vojna osoba - podižu Mladićevu mirovinu", pojasnio je ovaj dužnosnik.

Skandaloznu činjenicu da Mladić i dalje prima mirovinu od Srbije otkrio je novi ministar obrane SCG Zoran Stanković a Ljajić je najavio kako sada slijedi istraga o tome tko je još od časnika VSCG bio u kontaktu s haaškim bjeguncem.

Ljajić je također potvrdio kako se vlastima u Beogradu sve češće stavlja do znanja da je su odgovorne i za privođenje Radovana Karadžića.

Ta će obveza biti spomenuta i u zakonu kojim će američki Kongres uvjetovati dalju financijsku potporu SAD Srbiji.

Za izručenje Karadžića i Mladića, kazao je Ljajić, nema posebnih rokova osim što se zna da se ta obveza mora ispuniti odmah.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙