FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija nakon željezničke nesreće ponudila pomoć Crnoj Gori

BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik i premijer Srbije BorisTadić i Vojislav Koštunica razgovarali su u ponedjeljak spredsjednikom i premijerom Crne Gore Filipom Vujanovićem i MilomĐukanovićem, te im ponudili svu potrebnu pomoć nakon teške željezničkenesreće na pruzi Bijelo Polje-Bar.
BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica razgovarali su u ponedjeljak s predsjednikom i premijerom Crne Gore Filipom Vujanovićem i Milom Đukanovićem, te im ponudili svu potrebnu pomoć nakon teške željezničke nesreće na pruzi Bijelo Polje-Bar.

Prema dosadašnjim podacima, u nesreći - iskliznuću vlaka, koji se sa četiri vagona u ponedjeljak poslijepodne survao u provaliju - poginulo je najmanje 39 putnika, dok je najmanje 135 povrijeđeno.

Odmah nakon nesreće, srbijanski ministar policije Dragan Jočić i zdravstva Tomica Milosavljević ponudili su pomoć, kao i smještaj ozlijeđenih u bolnicama u Srbiji, a nadležni su pozvali i građane da daju krv.

U ponedjeljak navečer u Podgoricu su iz Beograda otputovali ministar obrane Srbije i Crne Gore, njegov zamjenik Vukašin Maraš i načelnik Generalštaba Vojske SCG Ljubiša Jokić, koji će s najvišim crnogorskim dužnosnicima razgovarati o pomoći koju Vojska SCG može pružiti u saniranju posljedica nesreće.

Također, kako je priopćeno, Vlada Srbije održat će u utorak izvanrednu sjednicu, posvećenu željezničkoj nesreći u Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙