FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Staničić: SCG slabo provodi ugovor o readmisiji

SUBOTICA, 6. siječnja 2006. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske uBeogradu Tonči Staničić izjavio je da SCG "vrlo slabo provodi ugovor oreadmisiji", ali da to neće biti razlog za ponovno uvođenje viza zagrađane te zemlje, objavio je u petak novosadski "Građanski list".
SUBOTICA, 6. siječnja 2006. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Tonči Staničić izjavio je da SCG "vrlo slabo provodi ugovor o readmisiji", ali da to neće biti razlog za ponovno uvođenje viza za građane te zemlje, objavio je u petak novosadski "Građanski list".

"Svega oko dva posto onih koji ilegalno pređu hrvatsku granicu SCG prihvaća nazad. To je problem i treba ga riješiti", rekao je Staničić.

On je dodao da Hrvatska ima mnogo dužu granicu s BiH i mnogo više ilegalnih prelazaka, ali da bosanskohercegovačka državna tijela prihvaćaju nazad gotovo 98 posto ilegalnih imigranata iz te zemlje.

Problem s implementacijom ugovora o readmisiji SCG ima i s ostalih 14 zemalja s kojima je sklopila sporazume o tom sustavu azilantske zaštite, navodi "Građanski list".

U istom članku pod nazivom "Šengenski zid straha" navodi se i izjava bivšeg ministra vanjskih poslova SCG Gorana Svilanovića koji upozorava da su vize unutar regije veliki problem.

"U regiji bezvizni režim funkcionira samo u četverokutu Makedonija - SCG - BiH - Hrvatska, što ostavlja ozbiljne posljedice i potiče organizirani kriminal", rekao je Svilanović.

Osim za spomenute zemlje u regiji, državljanima SCG za odlazak u druge europske države potrebne su vize zbog čega oko 70 posto mladih u Srbiji nikada nije putovalo izvan zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙