FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštunica s predstavnicima hrvatske manjine

BEOGRAD,16. siječnja 2006.(Hina) - Srbijanski premijer VojislavKoštunica i predstavnici Nacionalnog savjeta hrvatske nacionalnemanjine u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) suglasili su se na sastanku uponedjeljak u Beogradu da unapređenje položaja hrvatske nacionalnemanjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj pridonosi daljnjemrazvijanju dobrosusjedskih odnosa SCG i Hrvatske.
BEOGRAD,16. siječnja 2006.(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica i predstavnici Nacionalnog savjeta hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) suglasili su se na sastanku u ponedjeljak u Beogradu da unapređenje položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj pridonosi daljnjem razvijanju dobrosusjedskih odnosa SCG i Hrvatske.

Kako se navodi u priopćenju Vlade Srbije, na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, naglašeno je da je uključivanje u europske integracije uvjetovalo razvoj potpuno nove etape u srpsko-hrvatskim odnosima.

Na sastanku su, navodi se u priopćenju, razmotrena pitanja ostvarivanja prava pripadnika hrvatske nacionalne manjine u području javnog informiranja i prosvjete, a posebno mogućnosti njihovog sudjelovanja u radu državnih institucija. Dogovoreno je intenziviranje kontakata s institucijama u vezi s realizacijom konkretnih projekata u području kulture i prekogranične suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙