FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG-ICTY: Ljajić najavio skori posjet Del Ponte

BEOGRAD,16. siječnja(Hina) - Glavna tužiteljica Haaškog tribunala(ICTY) Carla del Ponte posjetit će koncem mjeseca ili početkom veljačeBeograd, a posjet bi mogao biti prekretnica u suradnji Srbije i CrneGore s Haagom, piše u ponedjeljak beogradski "Blic".
BEOGRAD,16. siječnja(Hina) - Glavna tužiteljica Haaškog tribunala (ICTY) Carla del Ponte posjetit će koncem mjeseca ili početkom veljače Beograd, a posjet bi mogao biti prekretnica u suradnji Srbije i Crne Gore s Haagom, piše u ponedjeljak beogradski "Blic".

"Blic" je prenio dio iz intervjua predsjednika Nacionalnog vijeća SCG za suradnju s ICTY-em Rasima Ljajića beogradskoj BK televiziji, u kojemu je on ocijenio kako najavljeni posjet Del Ponte neće biti posjet "pritisaka i uvrtanja ruku, već radni, koji će rezultirati uhićenjem preostalih haških optuženika".

"Mislim da će nam biti ponuđen takav vid suradnje kao Hrvatskoj u slučaju uhićenja Gotovine", kazao je Ljajić dodavši da o detaljima ne može govoriti.

Lajić, koji je i ministar za ljudska i manjinska prava SCG te je u Savjetu ministara SCG (vlada državne zajednice) zadužen za Kosovo, u istom je intervjuu ocijenio da politička platforma koju su u petak usvojili Albanci s juga Srbije, o autonomiji poput one za Srbe na Kosovu, nije realna te da se nikako ne može povući usporedba između njihova i položaja Srba na Kosovu.

Na pitanja o prijetnjama upućenim njemu, Ljajić je odgovorio da je dobio imena dvije osobe koje su navodno 7. studenog 2005. dobile zadatak da ga likvidiraju, dodajući kako nadležne službe još ništa nisu uradile glede tih saznanja.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙