FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija osnovala vijeće za nacionalnu sigurnost

BEOGRAD,12. siječnja(Hina) - Srbijanska vlada osnovala je u četvrtakvijeće za nacionalnu sigurnost, čija će prvenstvena uloga bitikoordinacija državnih tijela zaduženih za sigurnost zemlje i koje ćese u suradnji s nacionalnim vijećem za suradnju s Haškim tribunalombaviti i pitanjima ispunjavanja međunarodnih obveza SCG prema tomsudu.
BEOGRAD,12. siječnja(Hina) - Srbijanska vlada osnovala je u četvrtak vijeće za nacionalnu sigurnost, čija će prvenstvena uloga biti koordinacija državnih tijela zaduženih za sigurnost zemlje i koje će se u suradnji s nacionalnim vijećem za suradnju s Haškim tribunalom baviti i pitanjima ispunjavanja međunarodnih obveza SCG prema tom sudu.

Sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost, kako je priopćila srbijanska vlada, zajednički će sazivati premijer i predsjednik Srbije, koji će naizmjenično i predsjedati sjednicama toga tijela.

Članovi vijeća su, osim premijera i predsjednika, i predsjednik srbijanskog parlamenta, republički ministri unutarnjih poslova i pravosuđa, zatim federalni ministri vanjskih poslova i obrane, direktor Sigurnosno-informativne agencije (BIA), načelnik glavnog stožera Vojske SCG i načelnici vojno-sigurnosnih službi i Službe za informacije i dokumentaciju ministarstva vanjskih poslova SCG (SID).

Prema riječima srbijanskog ministra pravosuđa Zorana Stojkovića, u radu sigurnosnih službi Srbije i državne zajednice SCG dosad nije postojala dovoljna koordinacija, što je bio i razlog formiranja ovog vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙