FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o tranzitu EUFOR-a kroz SCG

BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - Zapovjednik mirovnih snaga u Bosni iHercegovini (EUFOR) Gianmarco Chiarini i ministar vanjskih poslovaSrbije i Crne Gore (SCG) Vuk Drašković potpisali su u ponedjeljakSporazum o tehničkoj suradnji kojim se omogućuje tranzit pripadnikaEUFOR-a kroz SCG na putu za Kosovo.
BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - Zapovjednik mirovnih snaga u Bosni i Hercegovini (EUFOR) Gianmarco Chiarini i ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore (SCG) Vuk Drašković potpisali su u ponedjeljak Sporazum o tehničkoj suradnji kojim se omogućuje tranzit pripadnika EUFOR-a kroz SCG na putu za Kosovo.

Talijanski general Chiarini je nakon potpisivanja izjavio da je Sporazum potvrda nastojanja SCG da unaprijedi reforme i približi se euroatlantskim integracijama. Ministar Drašković je izjavio da SCG ne može postati članica Partnerstva za mir, NATO-a i EU-a sve dok ne izvrši svoje obveze prema Haškom sudu.

Po Draškovićevim riječima, Sporazum predviđa isključivo transfer snaga EUFOR-a na putu iz BiH ka Kosovu ali ne i mogućnost da mirovne snage EU-a iz BiH uhićuju haške optuženike na teritoriju SCG.

Drašković je nedavno potpisao i sličan sporazum s NATO-om, kojim je omogućen tranzit snaga NATO-a preko teritorija SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙