FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednica Kosor s izaslanstvom Međunarodne lige humanista

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorsastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista.

Predstavnici Međunarodne lige humanista zahvalili su potpredsjednici Kosor za njezinu nazočnost i pokroviteljstvo Vlade RH nad Svjetskim kongresom Lige na temu "Humanizam, svjetski mir i globalizacija", održanog 24. i 25. listopada 2005. u Dubrovniku, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Izvijestili su kako je u pripremi izradba zbornika sa svim izlaganjima sudionika Svjetskog kongresa, te da je tada odlučeno da se osnuje Međunarodni univerzitet Međunarodne lige humanista. Upoznali su je i s inicijativama o stavljanju Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku te Andragoškog centra u Zagrebu pod okrilje Međunarodne lige humanista.

Ministar obrazovanja i znanosti Federacije BiH i predsjednik Odbora za obrazovanje i znanost Međunarodne lige humanista Zijad Pašić uručio je potpredsjednici Kosor Odluku o proglašenju počasnom predsjednicom Međunarodnog odbora humanista za zaštitu djece i obitelji od zloporabe i nasilja.

Odluka o tome donesena je tijekom Svjetskog kongresa u Dubrovniku jer je, kako se navodi, potpredsjednica Kosor "postala u svojoj zemlji poznata kao nepokolebljiv borac za dostojanstvo i prava onih kojima su ona oduzeta, pogažena ili na bilo koji način uskraćena".

Potpredsjednica Kosor zahvalila je predstavnicima Međunarodne lige humanista na dodijeljenom priznanju, istaknuvši kako će ga i u svom budućem radu, posebice u borbi protiv nasilja u obitelji, nastojati opravdati.

Također predstavnici Međunarodne lige humanista zatražili su od potpredsjednice Kosor pokroviteljstvo nad planiranim savjetodavnim skupom u Zagrebu, pod nazivom "Zaštita prava onih kojima su prava uskraćena".

Pozvali su je i da posjeti Sarajevo, koje je od 1998. sjedište Međunarodne lige humanista, što je potpredsjednica Kosor prihvatila, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙