FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Životinje u magli" u ZKM-u

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Predstavom "Životinje u magli"Edoarda Erbe i u režiji Paola Magellija Teatro Metastasio Stabiledella Toscana nastupio je u nedjelju navečer u Zagrebačkom kazalištumladih (ZKM).
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Predstavom "Životinje u magli" Edoarda Erbe i u režiji Paola Magellija Teatro Metastasio Stabile della Toscana nastupio je u nedjelju navečer u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM).

Paolo Magelli, jedan od najintrigantnijih redatelja današnjice, nakon šest godina ponovno gostuje u Zagrebu uprizorenjem hvaljene talijanske suvremene drame.

U hrvatskim kazalištima Magelli je režirao antologijske predstave kao što su "Dantonova smrt", "Feničanke", "Nacija", "Elektra", "Velika magija", "Vjera, ufanje i ljubav", "Ludi dani", "Višnjik", "Tri sestre", "Ujak Vanja" i "Mjesec dana na selu".

Kako se ističe u programskoj knjižici predstave "Životinje u magli", u tom hrabrom djelu, emotivnom i dubokom komičnim preokretima i oštrom ironijom Magelli izbjegava banalnost, brutalnost i cinizmu koje su odrednice današnjeg svijeta.

Uz izvanredno osjećajnu glumu Pamele Villoresi, koja je na čelu ovog ansambla, Magelli pokušava istražiti danas obezvrijeđeni teritorij duha, te skeptične gledatelje povesti na neodgodiv sastanak s misterijom.

Uz Pamelu Villoresi u predstavi nastupaju Mauro Malinverno, Fernando Maraghini, Valentina Banci, Francesco Borchi i Francesco Cortopassi.

Djelo je rađeno na način crkvenog prikazanja, scenografiju potpisuju Giulia Bonaldi i Anusc Castiglioni, kostimograf je Leo Kulaš, a glazbu za predstavu skladao je Roberto Innocenti.

Predstavom "Životinje u magli" Teatro Metastasio otvorio je novu sezonu 2005/2006.

Gosti iz Italije izvest će još dvije predstave u ponedjeljak, 30. siječnja i u utorak, 31. siječnja.

Zagrebačka publika je dugotrajnim pljeskom nagradila goste iz Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙