FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ZKM-u gostuje talijanska predstava "Životinje u magli"

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - U Zagrebačkom kazalištu mladih(ZKM) 29., 30. i 31. siječnja gostuje predstava "Životinje u magli"talijanskog Teatro Metastasio Stabile della Toscana, u režiji PaolaMagellija.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - U Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) 29., 30. i 31. siječnja gostuje predstava "Životinje u magli" talijanskog Teatro Metastasio Stabile della Toscana, u režiji Paola Magellija.

Time to kazalište pokreće ciklus gostovanja europskih teatara u kojemu će prikazati neke od relevantnih kazališnih izvedaba.

Prva predstava u tom ciklusu uprizorenje je hvaljene suvremene drame Edoarda Erbe "Životinje u magli", u kojoj, uz poznatu talijansku glumicu Pamelu Villoresi, glumi skupina ponajboljih talijanskih glumaca, rečeno je na konferenciji za novinare u ZKM-u.

Glazbu potpisuje Alexander Balanescu, scenografiju Giulia Bonaldi i Anusc Castiglioni, kostimograf je Leo Kulaš, a redatelj Paolo Magelli, koji je nakon šest godina ponovno u Zagrebu.

Ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč drži da je problem hrvatskih kazališta nedostatak međusobnog dijaloga i to što "nismo znali gdje smo i kamo idemo". Upravo stoga je i pokrenut ciklus kako bi se usporedili i vidjeli što se u drugim svjetskim teatrima nudi, kazala je.

Paolo Magelli rekao je da s Teatrom Metastasio ponovno radi nakon 30 godina na tekstu kojim se intenzivno bavio dvije godine. Glumačku ekipu izabrao sam među najboljim talijanskim glumcima, rekao je napomenuvši da je riječ o suvremenom tekstu, tragičnom i komičnom, ciničnom i dobrom, političnom i poetičnom, a istovremeno i duboko metafizičnom.

Magelli je jedan od najintrigantnijih redatelja današnjice, a njegove predstave Dantonova smrt, Nacija, Elektra, Velika magija, Tri sestre, Ujak Vanja i Mjesec dana na selu smatraju se antologijskima.

Teatar Metastasio iz Prata suvremeni je teatar kojemu je intencija što više surađivati sa svijetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙