FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "U posjetu kod gospodina Greena" 25. siječnja

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska praizvedba teksta "Uposjetu kod gospodina Greena" Jeffa Barona održat će se 25. siječnja uDramskom kazalištu "Gavelli", s Perom Kvrgićem i Lukom Dragićem uglavnim ulogama, izvijestio je producent predstave, "Planet Art".
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska praizvedba teksta "U posjetu kod gospodina Greena" Jeffa Barona održat će se 25. siječnja u Dramskom kazalištu "Gavelli", s Perom Kvrgićem i Lukom Dragićem u glavnim ulogama, izvijestio je producent predstave, "Planet Art".

"U posjetu kod gospodina Greena" jedan je od najizvođenijih kazališnih tekstova u svijetu u proteklih sedam godina, a Hrvatska je 36. zemlja u kojoj se premijerno izvodi.

Na praizvedbu dolazi i autor teksta, američki pisac Jeff Baron, stoji u obavijesti "Planet Arta". Iz Zagreba, gdje ostaje do 26. siječnja, Baron odlazi na praizvedbu istog teksta u Madrid.

Praizvedbe njegova teksta u idućih se godinu dana očekuju u još 15-ak zemalja, a u travnju se u SAD-u po njemu počinje snimati film.

Pričom o dvama naizgled potpunim strancima različitih života i svjetonazora promiče se snošljivost, poštovanje i razumijevanje, a sam autor je 1999. o tome govorio i u Ujedinjenim narodima.

Tekst, preveden na 26 jezika, dobio je nagrade u Njemačkoj, Izraelu, Grčkoj i Turskoj te nominacije za tekst godine u Francuskoj i Argentini.

Jeff Baron prvi je dramski pisac koji nije iz Europe a dobio je nagradu Kulturpreis Europa 2001. za doprinos europskoj kulturi.

"Gospodina Greena..." u hrvatskoj će produkciji glumiti Pero Kvrgić, a Rossa Gardinera Luka Dragić. Redateljica je Aida Bukvić.

Predstava gostuje u "Gavelli", a postavlja je umjetnička organizacija "Planet Art" koju vodi Marko Torjanac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙