FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko kazalište Gavella u Skopju

SKOPJE, , 25. siječnja 2006. (Hina) - Gostovanje zagrebačkogakazališta Gavella u Skopju s predstavama "Ptičice" i "Prije sna"oduševilo je skopsku publiku i najavilo obnovu uspješne kulturnesuradnje između glavnih gradova Hrvatske i Makedonije.
SKOPJE, , 25. siječnja 2006. (Hina) - Gostovanje zagrebačkoga kazališta Gavella u Skopju s predstavama "Ptičice" i "Prije sna" oduševilo je skopsku publiku i najavilo obnovu uspješne kulturne suradnje između glavnih gradova Hrvatske i Makedonije.

Unatoč 'sibirskim' temperaturama dvorana skopskog Dramskog teatra bila je prepuna na obje predstave.

Predstava "Ptičice" Filipa Šovagovića koju je režirao Ozren Prohić snažno se dojmila skopske publike koja je glumce nagradila dugotrajnim pljeskom.

Jednako zanimanje i oduševljenje izazvala je i predstava "Prije sna" autorice Lade Kaštelan i redateljice Nenni Delmestre.

Gostovanje zagrebačkoga kazališta Gavella koje je organiziralo hrvatsko Veleposlanstvo u Skopju, a financijski podržao skopski gradonačelnik Trifun Kostovski, najavljuje obnovu nekadašnje uspješne kulturne suradnje između glavnih gradova Hrvatske i Makedonije.

Naime, savjetnik za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu Mirko Kraljev na konferenciji za novinare najavio je uzvratno gostovanje skopskog Dramskog teatra u Zagrebu s četiri predstave početkom veljače.

Usto, u Teatru za djecu u Skopju priprema se predstava "Tri drevne priče" prema tekstu Ivane Brlić-Mažuranić. Dramaturg i redatelj te predstave je Goran Golovko, a glazbu je napisao Arsen Dedić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙