FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Gradsko kazalište lutaka na festivalu u Teheranu

SPLIT,17. siječnja 2006.(Hina) - Splitsko Gradsko kazalište lutaka(GKL) gostovat će od 22. do 25. siječnja na uglednom 24. međunarodnomfestivalu "Fadjr" u Teheranu s predstavom "Lepeza mladosti",izvijestili su danas iz GKL-a.
SPLIT,17. siječnja 2006.(Hina) - Splitsko Gradsko kazalište lutaka (GKL) gostovat će od 22. do 25. siječnja na uglednom 24. međunarodnom festivalu "Fadjr" u Teheranu s predstavom "Lepeza mladosti", izvijestili su danas iz GKL-a.

GKL u Iran, gdje će predstavljati hrvatsko kazalište, odlazi pošto je na poziv Dramskoga kulturnog centra u Teheranu hrvatsko Ministarstvo kulture odabralo njihovu predstavu "Lepeza mladosti" autora Jasena Boke.

Festivalski program održava se na 12 različitih mjesta u Teheranu, a GKL će nastupiti u sklopu posebnog programa posvećena lutkarskom kazalištu u dvorani "Hall of Honory" u središtu iranskoga glavnog grada.

Splitski će lutkari prikazati četiri predstave 22., 23., 24. i 25. siječnja.

Festival Fadjr održava se u Teheranu svake godine, prikazuje djela iz filmske, kazališne i glazbene umjetnosti i od 20. do 29. siječnja bit će izvedeno oko 50 iranskih predstava i oko 15 programa inozemnih umjetnika.

Festival će popratiti i brojne izvedbe uličnog kazališta, a ugledni inozemni gosti vodit će razne programe, seminare i radionice.

Festival nije natjecateljski, ali će neslužbeno biti izabrana najbolja iranska predstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙