FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Član Predsjedništva BiH Jović protiv mogućeg podizanja optužnice protiv RH

MOSTAR, 27. siječnja 2006. (Hina) - Bosanskohercegovačko izdanjeSlobodne Dalmacije prenosi u petak, u članku pod naslovom "Jovićevveto na tužbu protiv Republike Hrvatske", izjavu hrvatskog članaPredsjedništva BiH Ive Mire Jovića, koji je rekao da se ni kao članovog državnog tijela, a ni kao obični građanin nikada ne bi složio spodizanjem tužbe protiv Republike Hrvatske.
MOSTAR, 27. siječnja 2006. (Hina) - Bosanskohercegovačko izdanje Slobodne Dalmacije prenosi u petak, u članku pod naslovom "Jovićev veto na tužbu protiv Republike Hrvatske", izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića, koji je rekao da se ni kao član ovog državnog tijela, a ni kao obični građanin nikada ne bi složio s podizanjem tužbe protiv Republike Hrvatske.

U članku se navodi kako se u Sarajevu, nakon ukidanja statusa zaštićenog svjedoka Stjepanu Mesiću, počelo razmišljati o podizanju tužbe i protiv Republike Hrvatske za agresiju na BiH, sličnu tužbi protiv Srbije i Crne gore za agresiju na BiH.

Jović tvrdi kako je podizanje tužbe protiv Hrvatske "samo nečija želja, a o agresiji Republike Hrvatske se ne može ni raspravljati, jer je nije bilo".

U istom članku se citira i mišljenje profesora Ustavnog prava Kasima Trnke, koji kaže da je u sadašnjem odnosu snaga u BiH nerealno očekivati kako se o pitanju podizanja tužbe protiv Hrvatske može inzistirati. Po tumačenju prof. Trnke "oko eventualnog podizanja tužbe protiv Hrvatske trebalo bi postupiti sukladno Ustavu BiH. To znači da je potrebna odluka Predsjedništva BiH, jer oni su ti koji mogu poduzeti prvi korak", rekao je Trnka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙