FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo BiH: Ne vodi se istraga protiv bivših hrvatskih premijera

SARAJEVO, 17. siječnja 2006. (Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovinene vodi istragu protiv trojice bivših hrvatskih premijera, nego jesamo zaprimilo prijavu što ju je protiv njih podnijela policijaRepublike Srpske iz Trebinja, potvrđeno je u utorak Hini u Sarajevu.
SARAJEVO, 17. siječnja 2006. (Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ne vodi istragu protiv trojice bivših hrvatskih premijera, nego je samo zaprimilo prijavu što ju je protiv njih podnijela policija Republike Srpske iz Trebinja, potvrđeno je u utorak Hini u Sarajevu.

Jedan hrvatski dnevni list objavio je kako se navodno vodi "haaška istraga" protiv Hrvoja Šarinića, Nikice Valentića i Franje Gregurića, pod optužbom da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad Srbima u BiH. U tajništvu Tužiteljstva BiH u utorak su, međutim, pojasnili kako su zaprimili predmet kojega je pokrenuo Centar javne sigurnosti u Trebinju, no to još nema nikakve veze s otvaranjem formalne istrage.

"Predmet je dodijeljen tužitelju, koji tek treba utvrditi postoje li u prijavi elementi kaznenog djela", pojašnjeno je iz tajništva Tužiteljstva BiH.

Informaciju o navodnom vođenju istrage protiv bivših premijera Valentića, Gregurića i Šarinića prošlog je tjedna objavio list "Glas Srpske" iz Banje Luke. Ta je tiskovina, koju kontrolira i financira Vlada RS, prenijela kako se bivši hrvatski politički dužnosnici navodno terete za ratne zločine nad srpskim civilima na području Hercegovine. Uz trojicu bivših premijera, policija iz Trebinja kazneno je prijavila i pokojnog ministra obrane Hrvatske Gojka Šuška, generale Janka Bobetka, Slobodana Praljka, Antu Rosu, te još nekoliko desetaka pripadnika Hrvatske vojske, HVO-a i hrvatskih policijskih snaga u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙