FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Hrvatske stranke protiv sadašnjeg ustroja BiH

MOSTAR, , 25. siječnja 2006. (Hina) - Devet hrvatskih političkihstranaka iz BiH u srijedu se na skupu u Mostaru suglasilo u ocjeni dasu sadašnja dvoentitetska podjela kao i svaki oblik unitarne državeBiH pogubni za opstanak hrvatskog naroda u BiH, navodi se uzajedničkom priopćenju tih stranaka.
MOSTAR, , 25. siječnja 2006. (Hina) - Devet hrvatskih političkih stranaka iz BiH u srijedu se na skupu u Mostaru suglasilo u ocjeni da su sadašnja dvoentitetska podjela kao i svaki oblik unitarne države BiH pogubni za opstanak hrvatskog naroda u BiH, navodi se u zajedničkom priopćenju tih stranaka.

Stranke su se također suglasile da je poboljšanje ustavne pozicije hrvatskog naroda iznimno važan proces o čijem ishodu će ovisiti politička sudbina Hrvata, ali i druga dva naroda, i svih građana BiH. "Stoga se obvezujemo da to pitanje nećemo rabiti za produbljivanje unutarnjeg nejedinstva nego kao pitanje oko kojega će svi politički subjekti s hrvatskim predznakom tražiti rješenje te nastojati postići konsenzus", navodi se u zajedničkom priopćenju.

Sastanak hrvatskih stranaka održan u Mostaru jedan je od mnogih na kojima se traži rješenje za poboljšanje pozicije hrvatskog naroda u BiH.

U priopćenju sa sastanka ne spominju se dosadašnje razlike u gledanju na to kakva ustavna rješenja Hrvati žele. Jedni se zauzimaju za osnivanje hrvatskog entiteta dok drugi podržavaju prijedlog biskupa u BiH o ukidanju entiteta i uspostavi četiriju multietničkih regija prema geografskim, gospodarskim, prometnim i povijesnim kriterijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙