FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić o slučaju bolnice u Cavtatu

SARAJEVO,29. prosinca 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministaraBosne i Hercegovine Adnan Terzić ponovo je u četvrtak izrazioočekivanje kako će vlasti Republike Hrvatske reagirati i spriječitiprodaju imovine bivše dječje bolnice u Cavtatu na koju BiH odnosnoKlinički centar Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) polažu vlasnička prava.
SARAJEVO,29. prosinca 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić ponovo je u četvrtak izrazio očekivanje kako će vlasti Republike Hrvatske reagirati i spriječiti prodaju imovine bivše dječje bolnice u Cavtatu na koju BiH odnosno Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) polažu vlasnička prava.

U intervjuu kojega je objavio "Dnevni avaz" Terzić je pojasnio kako se njegova očekivanja ne odnose na to da bi hrvatski premijer Ivo Sanader utjecao na pravosuđe odnosno da bi nekoga "natjerao" da poništi odluku Visokog trgovačkog suda Hrvatske.

"No, očekujem da će se Ministarstvo pravosuđa Hrvatske posvetiti ovom slučaju. To se međutim ne dešava", kazao je Terzić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH također je izrazio zabrinutost nedavnom izjavom hrvatskog premijera Sanadera koji je kazao kako "razumije odluku suda" u slučaju bivše cavtatske bolnice.

Terzić drži kako je takvom izjavom Sanader "prihvatio činjenicu da je pravosuđe... bespravno otuđilo dio imovine BiH u Cavtatu".

"Nadam se kako će se nepravda u žalbenom postupku ispraviti te da nećemo morati ići na međunarodne sudove", kazao je Terzić.

Državno pravobraniteljstvo BiH kao i uprava KCUS-a ranije ovog mjeseca su najavili kako će nakon odluke Visokog trgovačkog suda Hrvatske koji je potvrdio stečaj bivše bolnice u Cavtatu i time odobrio prodaju najprije zatražiti privremenu mjeru zabrane prodaje a potom i pokrenuti postupak pred sudom u Strassbourgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙