FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Hrvatske stranke spremne na nastavak pregovora o Ustavu

MOSTAR, 18. siječnja 2006. (Hina) - Dvije stranke u BiH, HDZ i Hrvatskanarodna zajednica BiH, koje su sudjelovale u višemjesečnim pregovorimao ustavnim promjenama završenim u utorak bez konačnog dogovora,izrazile su u srijedu spremnost za nastavak pregovora ukoliko se za toodluči američko veleposlanstvo u BiH.
MOSTAR, 18. siječnja 2006. (Hina) - Dvije stranke u BiH, HDZ i Hrvatska narodna zajednica BiH, koje su sudjelovale u višemjesečnim pregovorima o ustavnim promjenama završenim u utorak bez konačnog dogovora, izrazile su u srijedu spremnost za nastavak pregovora ukoliko se za to odluči američko veleposlanstvo u BiH.

"Očekujemo da će organizatori ovih pregovora, američki Institut za mir i američko veleposlanstvo u BiH, obaviti pojedinačne razgovore s predstavnicima osam parlamentarnih stranaka, dosadašnjih sudionica pregovora. HDZ BiH je spreman za nastavak pregovora, jer u interesu Hrvata u BiH je donošenje Ustava koji bi im jamčio ravnopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH", izjavio je za Hinu glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.

Dopredsjednik Hrvatske narodne zajednice BiH Mate Bandur je rekao kako pregovore o ustavnim reformama treba nastaviti te da će u tom slučaju njegova stranka ponovo sudjelovati u pregovorima.

Završetak pregovora osam parlamentarnih stranaka o ustavnim promjenama izazvao je u bosanskohercegovačkim medijima i političkoj javnosti proturječne interpretacije: jedni smatraju da su propali višemjesečni napori za ustavne reforme, dok drugi vjeruju da će se pod američkim pritiskom pregovori uskoro obnoviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙