FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatko Vidačković u žiriju kritike ovogodišnjeg Berlinalea

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga društvafilmskih kritičara (HDFK) Zlatko Vidačković izabran je za člana Žirijameđunarodne kritike (FIPRESCI) ovogodišnjega, 56., Filmskog festivalau Berlinu, koji će se održati od 9. do 19. veljače, izvijestio jedanas HDFK.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga društva filmskih kritičara (HDFK) Zlatko Vidačković izabran je za člana Žirija međunarodne kritike (FIPRESCI) ovogodišnjega, 56., Filmskog festivala u Berlinu, koji će se održati od 9. do 19. veljače, izvijestio je danas HDFK.

Žirijem međunarodne kritike predsjedat će argentinski kritičar Diego Lerer.

Međunarodna federacija filmskih kritičara FIPRESCI (Federation Internationale de la Presse Cinematographique), osnovana 1930. u Bruxellesu, dodjeljuje uglednu Nagradu međunarodne filmske kritike (poznatiju kao Nagrada FIPRESCI) na Berlinskom festivalu od 1957., kad ga je priznalo Međunarodno društvo filmskih proizvođača (FIAPF) i dodijelilo mu A-kategoriju. Danas je to treći filmski festival po važnosti u svijetu, iza festivala u Cannesu i Veneciji.

Do sada je u žiriju međunarodne kritike Berlinalea jednom sudjelovala hrvatska kritičarka Branka Soemen. Zlatko Vidačković bio je 2004. član žirija međunarodne kritike Festivala u Cannesu, a prošle godine u San Franciscu.

U konkurenciji ovogodišnjeg festivala biti će prikazana "Grbavica", debitantski film bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić koji su zajednički proizveli BiH, Hrvatska, Njemačka i Austrija uz potporu Eurimagesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙