FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordni prihodi Microsofta u zadnjem lanjskom tromjesečju

SEATTLE, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki softverski divMicrosoft izvijestio je o rekordnim prihodima u visini od 11,84milijarde dolara u zadnjem lanjskom tromjesečju.
SEATTLE, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki softverski div Microsoft izvijestio je o rekordnim prihodima u visini od 11,84 milijarde dolara u zadnjem lanjskom tromjesečju.

To su dosad najveći tromjesečni prihodi koje je Microsoft ostvario, a označavaju porast od devet posto u odnosu na isto tromjesečje godinu ranije.

Zarada po dionici iznosila je 33 centa, dok je ukupna neto zarada dosegnula 3,65 milijardi dolara, objavila je ta kompanija.

"Rast u našim ključnim poslovanjima bio je povoljan tijekom tromjesečja zahvaljujući jačanju poslovanja sa serverima i softverskim alatima, te uspjehu naših Windows Client proizvoda na velikom tržištu PC-a", kazao je u priopćenju voditelj financijskog odjela Microsofta Chris Liddell.

"Prethodno tromjesečje također je označilo početak važnog proizvodnog kruga za Microsoft lansiranjem proizvoda Xbox 360, SQL Server 2005, Visual Studio 2005 i Microsoft Dynamics CRM 3.0, od kojih su svi bili iznimno uspješni i dobro primljeni od strane naših kupaca", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙