FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ford planira ukinuti 30.000 radnih mjesta

WASHINGTON, 23. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Ford Motor, treći svjetskiproizvođač vozila, najavit će u ponedjeljak plan restrukturiranja kojibi mogao dovesti do zatvaranja najmanje 10 tvornica i ukidanja 25.000do 30.000 radnih mjesta u razdoblju od pet godina, objavio je unedjelju list Detroit News.
WASHINGTON, 23. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Ford Motor, treći svjetski proizvođač vozila, najavit će u ponedjeljak plan restrukturiranja koji bi mogao dovesti do zatvaranja najmanje 10 tvornica i ukidanja 25.000 do 30.000 radnih mjesta u razdoblju od pet godina, objavio je u nedjelju list Detroit News.

Očekuje se da će taj proizvođač vozila pritisnut problemima također objaviti planove smanjenja broja svojih visokih izvršnih dužnosnika, piše taj list citirajući neimenovani izbor.

Plan, kojim će se kompanija rukovoditi do 2011., uključuje zatvaranje tvornica u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

Čini se da će plan biti dalekosežniji od onog kojega je lansirao izvršni direktor Bill Ford prije četiri godine, a kojim je planirano zatvaranje 20.000 radnih mjesta u Sjevernoj Americi, zatvaranje nekoliko tvornica i eliminiranje nekoliko modela vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙