FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan rast broja tvrtki u vlasništvu žena u SAD-u

WASHINGTON, 27. siječnja 2006. (Hina/AP) - Broj tvrtki u vlasništvužena, od kojih mnoge s jednim zaposlenikom, rastao je po stopidvostruko većoj od stope rasta broja privatnih kompanija u SjedinjenimDržavama od 1997. do 2002.
WASHINGTON, 27. siječnja 2006. (Hina/AP) - Broj tvrtki u vlasništvu žena, od kojih mnoge s jednim zaposlenikom, rastao je po stopi dvostruko većoj od stope rasta broja privatnih kompanija u Sjedinjenim Državama od 1997. do 2002.

Oko 28 posto svih privatnih kompanija bilo je u vlasništvu žena u 2002., pokazuje izvješće Census Bureaua koje se temelji na istraživanju provedenom među 1,9 milijuna vlasnika kompanija. Ono definira poslovanje u ženskom vlasništvu kao tvrtke u kojima žene drže najmanje 51 posto dionica ili udjela.

To izvješće pokazalo je da je 6,5 milijuna tvrtki bilo u vlasništvu žena. Nekih 13,2 milijuna posjedovali su muškarci, a njih 2,7 milijuna bilo je u podjednakom vlasništvu žena i muškaraca.

Broj kompanija sa ženama vlasnicama uvećan je za 20 posto između 1997. i 2002., dok je broj onih s muškim vlasnicima uvećan za 16 posto. Broj svih privatnih kompanija porastao je za 10 posto na oko 23 milijuna.

"Broj tvrtki u vlasništvu žena je zapanjujući", kazala je Susan Phillips Bari, predsjednica nacionalnog udruženja kompanija čiji su vlasnici žene. "Naš problem nije pitanje broja kompanija, nego više njihov pristup ugovorima s vladom i privatnim sektorom, koji bi im omogućio rast".

Među najznačajnijim nalazima toga ispitivanja iz 2002. izdvaja se podatak da je gotovo trećina kompanija u vlasništvu žena bila koncentrirana u području zdravstvenih i socijalnih usluga. Nadalje, s prihodima većim od milijun dolara evidentirano je 117.069 kompanija s ženama-vlasnicama, a značajan je i podatak da 7.240 takvih kompanija zapošljava 100 i više ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙