FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Merkel putuje na Bliski istok

BERLIN, 26. siječnja 2006. (Hina) - Unatoč vjerojatnoj pobjediradikalne islamske organizacije Hamas na palestinskim parlamentarnimizborima u srijedu, njemačka kancelarka Angela Merkel (Kršćanskodemokratska unija- CDU) ne odustaje od planiranog posjeta Bliskomistoku, priopćeno je u četvrtak.
BERLIN, 26. siječnja 2006. (Hina) - Unatoč vjerojatnoj pobjedi radikalne islamske organizacije Hamas na palestinskim parlamentarnim izborima u srijedu, njemačka kancelarka Angela Merkel (Kršćansko demokratska unija- CDU) ne odustaje od planiranog posjeta Bliskom istoku, priopćeno je u četvrtak.

"Zasada ne postoje naznake za to da bi moglo doći do ikakve promjene u programu putovanja", izjavio je jedan vladin glasnogovornik.

Angela Merkel će, kako je najavljeno, u nedjelju otputovati u Izrael gdje će se susresti s vršiteljem dužnosti izraelskog premijera Ehudom Olmertom i novom ministricom vanjskih poslova Zipi Lini. Također je planiran i posjet memorijalnom centru Jad Vaschem.

Merkel bi se nakon toga u ponedjeljak u Ramallahu trebala sastati s palestinskim čelnikom i šefom pokreta Fatah Mahmudom Abbasom.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank - Walter Steinmeier (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) pozvao je čelnike pokreta Hammas da se suzdrže od nasilja.

"Snage koje sudjeluju u radu vlade moraju se odreći nasilja", izjavio je Steinemeier državnom radiju.

On je također pozvao Hammas da prizna Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙