FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel pokrenula kampanju kojom potiče na reforme društva

BERLIN, 29. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka kancelarka Angela Merkel(Kršćansko demokratska unija CDU) pokrenula je u četvrtak putem javnihglasila kampanju koja bi građane Njemačke trebala potaknuti na dodatnenapore u modernizaciji i reformi društva.
BERLIN, 29. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka kancelarka Angela Merkel (Kršćansko demokratska unija CDU) pokrenula je u četvrtak putem javnih glasila kampanju koja bi građane Njemačke trebala potaknuti na dodatne napore u modernizaciji i reformi društva.

"Dajte da hrabro i ljudski ovu zemlju ponesemo prema naprijed", stoji u pismu Angele Merkel koje bi do ponedjeljka trebalo biti objavljeno u svim važnijim njemačkim dnevnim novinama.

Na prvom mjestu na popisu zadaća koje stoje pred Njemačkom i koalicijskom vladom je borba protiv nezaposlenosti.

"Ne mogu prihvatiti da toliki broj žena i muškaraca koji su voljni raditi ne nalaze posao", smatra kancelarka te dodaje kako nova vlada smanjenjem troškova rada namjerava stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

Angela Merkel najavila je da će hitni program za poticanje gospodarskog rasta za koji je iz proračuna izdvojeno 25 milijardi eura, već sljedećih dana stupiti na snagu.

Njemačka kancelarka je njemačke građane pozvala da se više otvore za nadolazeće promjene: "Samo tako možemo zadržati visoki standard i visoku razinu socijalnih usluga u Njemačkoj kako za nas i tako i za naraštaje koje dolaze."

Iza kampanje koje je stajala 3 milijuna eura stoji, kako je priopćeno, i socijaldemokratski vicekancelar i ministar rada Franz Muentefering.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙