FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Angela Merkel putuje u posjet Rusiji

BERLIN, 15. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka AngelaMerkel u ponedjeljak će pokušati u Moskvi uvjeriti ruskog predsjednikaVladimira Putina u svoju želju da nastavi njemačko-rusko "strateškopartnerstvo", ali bez privilegiranog odnosa kakvog su imali ruskipredsjednik i njen prethodnik Gerhard Schroeder.
BERLIN, 15. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak će pokušati u Moskvi uvjeriti ruskog predsjednika Vladimira Putina u svoju želju da nastavi njemačko-rusko "strateško partnerstvo", ali bez privilegiranog odnosa kakvog su imali ruski predsjednik i njen prethodnik Gerhard Schroeder.

Merkel, koja se tek vratila iz Washingtona, s ruskim će predsjednikom razgovarati i o njegovoj ulozi u pokušaju da se umanji opasnost od iranskog nuklearnog programa te suradnji sa Zapadom na tom polju.

Energetsko opskrbljivanje Europe putem plinovoda ispod Baltičkog mora - od kojeg Angela Merkel ne namjerava odustati - i nedavni spor Rusije i Ukrajine oko plina, koji je ugrozio veliki dio Europe, bit će također tema razgovora.

Dvoje dužnosnika razgovarat će i o kulturnoj i gospodarskoj razmjeni između dvije zemlje, ulaganjima te ekonomskoj liberalizaciji Rusije, kao i pitanjima koja su pred Skupinom osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8), na čijem je čelu trenutačno službena Moskva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙